Actiegroep 269life NL breekt in bij varkenshouder

Op 3 januari 2018 heeft actiegroep ”269life NL Amsterdam” ingebroken bij een varkenshouderij in Nederland. De exacte locatie is onbekend. Tijdens het uitvoeren van deze actie hebben zij live beelden naar buiten gebracht van hetgeen daar is aangetroffen. Op deze manier proberen de dierenactivisten mensen te overtuigen een veganistische levensstijl te verkiezen. Volgens 269life duurde de uitzending echter maar 30 seconden als gevolg van netwerkproblemen. Even later werden alsnog foto’s gepubliceerd. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke actie is uitgevoerd.

De beweging ”269” is een globaal fenomeen, ontstaan nadat activisten op een boerderij een kalf ontdekten met als oor-nummer ”269”. Later is dit kalf, vlak voor het dier naar de slacht zou gaan, bevrijd en in veiligheid gebracht. Bekendheid genieten de groepen (in veel landen zijn er inmiddels 269 groepen actief) vooral vanwege het publiekelijk brandmerken met de nummers ”269”.