(FR) Jagers proberen hert te verdrinken

Op sociale media is een video opgedoken van een jacht in de bossen rondom Picardie, Frankrijk, op 6 januari 2018. Hierop is te zien hoe een hert een wanhopige poging onderneemt om te ontkomen aan een groep jagers en hun jachthonden. Het dier beland in het water waarna de achtervolging per boot verder gaat. Het duurt niet lang alvorens de jagers het dier te pakken hebben gekregen en een verdrinkingsdood volgt.

Bekijk de video hier.

In deze streek vinden tweemaal per week jachten plaats waarbij men poogt om een hert te vermoeien zodat een doodssteek middels een speer kan volgen. Deze jacht is eerder in opspraak geraakt toen een hert in een voortuin werd gejaagd en na enkele zweepslagen alsnog het genadeschot kreeg. Actievoerders van ”AVA Picardie” zetten zich in om deze jacht te stoppen. Dit doen ze door de jacht te observeren en videomateriaal te verspreiden om discussie op te wekken. Eveneens voeren zij af en toe een sabotage van de jacht uit, waarbij op 9 december 2017 ook Nederlanders en Belgen betrokken waren.