Spandoeken gehangen aan McDonalds in Maastricht

Spandoek ''Go Vegan''

Actievoerders van de actiegroep ‘Active for Justice’ hebben in Maastricht spandoeken gehangen aan de McDonald’s bij de Geusselt. Middels een ladder hebben zij zich toegang verschaft tot het gedeelte boven de ingang alwaar de twee spandoeken van 4 meter lang bij 1.5 meter hoog zijn bevestigd.

De activisten geven aan hiermee te willen protesteren tegen het aandeel van McDonald’s in dierenleed, milieuvervuiling en gezondheidsproblemen. Op de spandoeken staan dan ook referenties naar documentaires als ‘Earthlings’, ‘Cowspiracy’ en ‘What the Health’’. Ze hopen dat men de documentaires zal bekijken en McDonald’s voortaan links zullen laten liggen.

Active for Justice heeft bekendheid verworven door een kunstproject te vernielen waarbij meer dan 200 levende wormen aan haken werden gehangen als zijnde kunst. Ook zetten zij zich in tegen foie gras, extreemrechts, het eten van vlees en de jacht.