Protest bij het BPRC door nieuwe beelden experimenten

BPRC gaat dicht

Een video met daarin beelden van experimenten op apen in het BPRC (Biomedical Primate Research Centre) heeft voor een nieuwe protestactie gezorgd bij het proefdiercentrum, gelegen in Rijswijk. Circa 150 mensen hebben vandaag hun ongenoegen geuit over de testen die daar plaats vinden. Het protest verliep vreedzaam en zonder verdere problemen.

De beelden zijn afgelopen week vrijgegeven door Animal Defenders International en tonen onder andere apen die nog bij bewustzijn zijn gedurende ingrepen. Eveneens is er te zien hoe apen kans lopen op verwondingen omdat er niet goed op hen zou worden gelet.

In het verleden zijn er vaker beelden naar buiten gebracht van binnen het BPRC. Het BPRC kent een lange geschiedenis van protestacties waarbij legaal en illegaal pogingen worden ondernomen om het proefdiercentrum definitief te sluiten. Op het moment van schrijven gaat het hier nog steeds om het grootste centrum voor testen op apen in Europa.

Bekijk de beelden hier.