(USA) Opening nieuwe winkel Sarah Jessica Parker verstoord

Protest

Dierenactivisten hebben de opening van de nieuwe schoenenwinkel van Sarah Jessica Parker verstoord. De winkel, gelegen in Manhattan, zou feestelijk geopend moeten worden maar kreeg een zure bijsmaak toen activisten het gebruik van bont door Parker aan de kaak stelden.

Inval
De opening trok veel bezoekers en pers waardoor het voor actievoerders een ideale gelegenheid was om dierenleed aan de kaak te stellen. Een van de activisten vroeg Parker waarom in elk van haar gedragen jassen bont zat verwerkt waarop Sarah Jessica Parker zichtbaar onthutst een antwoord poogde te vinden. Het bleef echter bij een stamelende reactie; “I stand..I totally…I stand informed, and I really appreciate it,” waarop werd geantwoord; “I understand you’re informed about it, but that’s not enough.” Het gesprek werd beeindigd toen de slogan ”Fur Trade, Death Trade” werd ingezet.

Media
Het incident werd breed uitgemeten in de media en meerdere nieuwsorganen toonden video’s van de actie en het gesprek. Een van deze video’s is hier te vinden. Sarah Jessica Parker heeft verder niet gereageerd op het incident.