(USA) 90% van de vegetariërs overweegt veganisme

Veganistische producten

Een studie van Ingredient Communications toont aan dat 90% van de vegetariërs in de Verenigde Staten de stap naar het veganisme overweegt. Daarnaast overwegen 42% van de vleeseters de stap naar het vegetarisme of op zijn minst het minder consumeren van vlees.

Niet tevreden
Opvallend uit deze studie is dat, ondanks het groeiende aanbod in supermarkten, ongeveer de helft van alle veganisten in de Verenigde Staten niet tevreden is met het huidige aanbod van veganistische producten. Veganisten die hebben deelgenomen aan het onderzoek geven aan te verwachten dat producenten meer doen om aan de vraag naar vlees-, kaas- en andere vervangers te voldoen. Richard Clarke, oprichter van Ingredient Communications, geeft aan: “Whatever the reason for their choices – ethical, environmental or health-related ― many consumers expect the food industry to do more to keep up with them. For manufacturers of both finished products and ingredients, it’s clear that there are rewards for putting greater focus on the needs of vegans and vegetarians.”​