(IT) Dieren in circussen verboden in Italië

Protest tegen dieren in het circus

Circussen in Italië zullen snel vervangende acts moeten gaan zoeken want in 2019 zal het verbod op het gebruik van dieren in circussen zijn intrede doen in het land. Het Italiaanse parlement heeft daar onlangs een besluit over uitgeroepen. De +/- 100 circussen die Italië rijk is gebruiken in totaal rond de 2000 dieren. Het betreft onder andere beren, leeuwen, olifanten en andere dieren.

Wereldwijd
Inmiddels hebben al 40 landen het gebruik van dieren in circussen verboden en de druk neemt toe in andere landen. Jan Creamer, president van Animal Defenders International, hoopt dat het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten eveneens een verbod zullen uitroepen. Daar lijkt mogelijkheid toe te zijn gezien een dergelijk verbod in de Ierse kamer zal worden besproken op 21 november en in Schotland de tweede fase al is bereikt. Animal Defenders International beschrijft dit in een verklaring die de keuze van Italië toejuicht.