(IL) Protest tegen gebruik van kippen voor Jom Kippoer

Protest

Actievoerders van Total Liberation Israel hebben middels een protest hun ongenoegen geuit over het slachten van kippen voorafgaand aan Jom Kippoer. Binnen het Jodendom is er veel kritiek op deze manier van het gebruik van dieren maar de Israƫlische autoriteiten lijken nog niet van plan stappen te ondernemen om hier verandering in te brengen. De kippen, geslacht om te boeten voor de menselijke zonden, brengen uren door opeengepropt in kleine kratten totdat ze de keel doorgesneden krijgen.

Duwen en trekken
Het protest begon vreedzaam maar de sfeer werd al snel grimmig toen actievoerders de kippen wilden aaien. De aanwezige slagers/deelnemers duwden de dierenvrienden weg wat het nodige duw- en trekwerk teweeg bracht. Hierbij zouden, volgens de berichtgeving, vooral vrouwen het slachtoffer zijn. Een activist eindigde op de grond en minstens een iemand liep een kleine verwonding op. Het doel was echter bereikt; het gebruik van de kippen is niet alleen nationaal maar ook internationaal aan de kaak gesteld.

De video is hier te bekijken.