(NP) Einde aan traditioneel offer-festival

Gadhimai

Nepal heeft besloten om een einde te maken aan een 300 jaar oude traditie. Elke 5 jaar vond er namelijk het Gadhimai festival plaats, waarbij tienduizenden dieren werden geofferd. Onder andere waterbuffels, varkens, kippen, geiten en zelfs duiven moesten het ontgelden in de festiviteiten die kwaad zouden moeten beëindigen en welvaart zouden moeten brengen. Bij Gadhimai 2009 zouden er zelfs 250.000 dieren zijn geofferd.

Het laatste evenement vond plaats in 2014 waarna er al werd besloten een einde te maken aan de slachtingen. Nu, bijna 5 jaar later, is het definitieve oordeel gevallen het festival te veranderen in een festival waarbij het leven zal worden geëerd. Een festival waar het hart zwaar zal wegen voor elk leven dat verloren is. De ‘’Gadhimai Temple Trust’’ garandeert dat Gadhimai 2019 vrij zal zijn van bloedvergieten en dat het tijd is om een oude traditie te veranderen.