Protest tegen bont in Sittard op 6 oktober

6 oktober

Nu de herfst haar intrede doet en de hete zomerdagen eindelijk voorbij lijken te zijn, zien we de collecties in de modezaken sterk veranderen. Shirtjes en korte broeken maken plaats voor dikke jassen en wanten. Dat betekent ook dat enkele zaken het bont weer tevoorschijn halen.

Sittard
Bont is een product dat, ondanks hevige protesten, nog steeds sterk in omloop is. De bont-verwerkende industrie krijgt veel kritiek te verwerken in verband met het gebruik van dieren. Jaarlijks sterven miljoenen nertsen, vossen, konijnen en andere dieren zodat men de huid, inclusief vacht, kan gebruiken. Ook in Sittard zijn er nog steeds winkels welke producten met bont in het assortiment hebben.

Protest
Actiegroep Active for Justice gaat daarom 6 oktober een nieuw seizoen van protesten tegen bont aftrappen. De activisten verzamelen om 13.00 op het stationsplein van Sittard en roepen iedereen op om mee te doen. Bij verschillende winkels zal halt worden gehouden en middels fotoborden, flyers en spandoeken zal ‘’het leed achter bont’’ duidelijk worden gemaakt. De groep heeft laten weten ‘’door te zullen gaan totdat Sittard volledig bontvrij is’’ en meer acties zijn dan ook op komst.

Active for Justice
De actiegroep is opgericht in Maastricht (inmiddels actief in heel Zuid-Limburg) en zegt te doen wat nodig is om dierenbevrijding te bereiken. Eerder hebben zij onder andere internationaal het nieuws gehaald door een actie bij een kunst-tentoonstelling, hebben zij 7 restaurants ertoe kunnen bewegen foie gras van de kaart te halen en hebben zij 26 kippen weg gehaald uit een boerderij.