(UK) Dierenactivisten bevrijden puppy

Activist met een puppy

Nadat activisten een tip hebben gekregen dat een puppy 24 uur per dag buiten moest doorbrengen en gebruikt zou worden om te fokken, besloten ze in te grijpen. Midden op de dag betraden zij het erf waar ze de puppy aan een ketting aantroffen in een kleine kennel die net groot genoeg was voor haar eigen lichaam, omringd door haar eigen uitwerpselen. Water was niet beschikbaar volgens de activisten, waar het enige eten bestond uit de overblijfselen van het avondeten van de verzorgers.

Het heeft veel moeite gekost de hond mee te krijgen, het dier was doodsbang. Nadien bleek dat haar nagels tot op het eind waren terug geknipt en dat ze duidelijk zou zijn geslagen. Waaruit dat laatste is opgemaakt is niet bekend gemaakt.

De dierenbevrijders, die opereren onder het DierenBevrijdingsFront, dragen de actie op aan Jill Phipps. Zij is op 1 februari 1995 overleden tijdens een actie omtrent dierenrechten.