Dierenactivisten bekladden boerderij

Activisten bekladden boerderij

Nadat begin deze maand 2500 varkens omkwamen bij een stalbrand in Biezenmortel hebben dierenactivisten de boerderij beklad. Middels leuzen op de gevel en een voorgeschreven spandoek hebben de activisten hun ongenoegen ten opzichte van de boer geuit. Stalbranden zijn in Nederland een groot probleem: alleen al in 2018 kwamen 120.000 dieren om het leven door stalbranden. Een steeds groter wordende groep bezorgde burgers uit hierover hun zorgen.

Op het spandoek staat ”Burn in the hell farmer”, dat de boer dus in de hel moge branden. De tekst heeft als afschrift ”DBF” meegekregen; de algemeen bekende afkorting van het DierenBevrijdingsFront. Op de muur zou een zelfde leus zijn geschreven.

Op sociale media kanalen duiken echter twijfelgevoelens op over de legitimiteit van de berichten omtrent de actie. Het ophangen van een spandoek is niet een gebruikelijke tactiek van het DierenBevrijdingsFront, waarbij het meer tijd/werk lijkt te kosten dan het leegspuiten van een spuitbus. Sommigen vermoeden dan ook dat het gaat om een actie om dierenactivisten in diskrediet te brengen. De daders zullen waarschijnlijk nooit worden gevonden waardoor het haast onmogelijk lijkt vast te stellen wat het werkelijke doel was.