Boerenbestuurder gaat undercover

Meeting van activisten

Als reactie op het toenemend aantal undercover bezoeken aan slachthuizen en boerderijen, is een bestuurder van de LTO een avond undercover gegaan bij dierenactivisten. Dit op een meeting van actiegroep Animal Rights, waar ook Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) de 60-70 aanwezigen toespreekt.

Boer ”Bertus” is duidelijk niet op zijn gemak en krijgt naar eigen zeggen al snel de vraag “Jij bent van de tegenpartij hè?”. Een bedacht alter-ego zorgt ervoor dat hij ermee weg komt. Hij luistert naar toespraken van Erwin Vermeulen (Animal Rights), Peter Janssen (beter bekend als de Vegan Streaker) en de eerder genoemde Esther Ouwehand. Over de banden tussen de actiegroep en de politieke partij zegt ”Bertus” het volgende: ”De verwevenheid tussen Partij van de Dieren en Animal Rights is daarmee in ieder geval duidelijk. De contacten zijn op zijn minst warm. Logischerwijs zullen de mensen van Animal Rights ook stemmen op de Partij voor de Dieren. Het is dus niet zo vreemd dat Ouwehand deze mensen graag te vriend houdt.”

”Het is triest dat de veehouderij al deze shit over zich heen krijg. Unilever maakt 30% rendement op onze producten en zij hoeven zich nergens voor te verantwoorden. Echter, hoeveel rendement maakt een boer? Dat is nauwelijks wat en dan kunnen wij ons ook nog eens continu verdedigen.” De LTO-bestuurder heeft van deze avond vooral het beeld over gehouden dat boeren hun verhaal moeten blijven vertellen, gezien het groeiende aantal beelden en verhalen die er naar buiten komen van de kant van de dierenactivisten.

De avond heeft wel de interesse gehouden van de boer, getuige zijn laatste statement of de vraag of hij nog merchandise heeft gekocht: ”Nee, echt niet, wat moet ik daarmee? Al was het voor een volgende undercoveractie misschien wel handig geweest.”

Bron foto: archief-foto samenkomst van dierenactivisten. Het betreft hier NIET de betreffende bijeenkomst.