269 saboteert opnieuw een jachthut

269 saboteert jachthut

Actiegroep 269life The Netherlands heeft wederom van zich doen spreken door een jachthut te vernielen. De actiegroep probeert het jagers op deze wijze lastig te maken en de jacht te saboteren. Het is niet voor de eerste keer dit jaar dat zij op een dergelijke wijze te werk gaan.

Het vernielen van een jachthut is een relatief veilige vorm van actie voeren waarbij men weinig risico lijkt te lopen. De objecten zitten namelijk vaak verstopt diep in het bos en aangifte lijkt nagenoeg geen kans van slagen te hebben. Niet voor niets zijn er op deze wijze al honderden jachthutten gesneuveld sinds de jaren 80. Jachthutten kunnen vaak online gevonden worden op websites als die van Groen Front! en de Faunabescherming.

Bron foto: 269life The Netherlands