2020 – heden

Acties uitgevoerd door het Dieren Bevrijdings Front en verwante organisaties/groeperingen. Deze lijst is een weergave van de bekende acties en hierbij zijn openbare bronnen, evenals anonieme bronnen geraadpleegd. Er kan geen zekerheid worden gegeven over de volledige correctheid van de informatie. Het is niet bekend hoeveel acties er zijn uitgevoerd die niet in deze lijst zijn opgenomen.2020


2020-01-04 (**)
Intensieve houderij, bevrijding uit een boerderij, DBF
– Het DierenBevrijdingsFront heeft in de nacht van 4 januari 2020 een actie uitgevoerd bij een boerderij, ergens in Nederland. Hierbij zijn 24 kippen bevrijd, die vervolgens allen in een nieuwe woning zijn geplaatst.

2020-01-08 (Heerlen)
Jacht, sabotage van jacthut, Actiegroep onbekend
– Actievoerders die protesteerden tegen de jacht hebben in Heerlen twee jachthutten vernield. Op deze manier hopen zij ervoor te zorgen dat er (tijdelijk) niet meer gejaagd zal worden en er zo levens worden gered.

2020-01-10 (Ede)
Jacht, sabotage van jacthut, Actiegroep onbekend
– In de natuur van Ede zijn er vijf jachthutten omgehaald door dierenactivisten. Hierdoor zullen de jagers veel tijd moeten spenderen aan het opnieuw opzetten van hun hutten, waardoor ze minder tijd hebben om te jagen.

2020-01-11 (**)
Jacht, sabotage van jachthut, Actiegroep onbekend
– Onbekende activisten hebben verklaard dat, nadat ze iets teveel veganistische pannenkoeken hadden gegeten en wat beweging wilden, ze ergens in Drenthe een jachthut hebben omgehaald.

2020-01-13 (**)
Jacht, sabotage van jachthut, Actiegroep onbekend
– Ergens in de provincie Drenthe is er een jachthut vernield door actievoerders die strijden tegen de jacht.

2020-02-13 (**)
Intensieve houderij, bevrijding uit een boerderij, DBF
– Activisten, opererend onder de naam van het DierenBevrijdingsFront, hebben een kalf bevrijd uit een slachthuis. Het dier is vervolgens onder gebracht op een nieuwe (geheime) locatie, om slacht te voorkomen.

2020-02-23 (Berg en Dal)
Jacht, sabotage van jachthutten, Actiegroep onbekend
– In Berg en Dal zijn er zijn er twee jachtobjecten vernield. Het betreft hier het type ”hoogzit”. Beide zijn omgehaald en onbruikbaar gemaakt.

2020-02-23 (Voerendaal)
Jacht, sabotage van jachthut, Actiegroep onbekend
– In het Limburgse Voerendaal is er een jachthut vernietigd door actievoerders. Het betreft hier een hoogzit.

2020-04-** (**)
Intensieve houderij, bevrijding uit een boerderij, Actiegroep onbekend
– Onbekenden hebben ergens in april vijftig kippen bevrijd uit een boerderij ergens in Nederland. De actievoerders willen hiermee de kippen een hernieuwde kans op leven geven.

2020-04-13 (**)
Intensieve houderij, bevrijding uit een boerderij, Vegan Strike Group
– De Vegan Strike Group heeft in de afgelopen nacht, bij wijze van een paas-actie, 20 kippen bevrijd uit een legbatterij. Hiermee willen zij het dierenleed achter de eieren aankaarten.

2020-05-05 (**)
Intensieve houderij, bevrijding uit een boerderij, Konijn in nood
– Op de nationale dag van de bevrijding heeft actiegroep Konijn in nood (weliswaar in de nacht) een tiental volwassen konijnen bevrijd. Samen met hun jongen gaat het om circa 50 dieren.

2020-05-28 (Ermelo)
Intensieve houderij, brandstichting bij slachthuis Duck-To, DBF
– Het DierenBevrijdingsFront heeft in de vroege uurtjes van 28 mei een poging gedaan om Duck-To, het enige slachthuis voor eenden in Nederland, in brand te steken. Hierbij zijn vijf vrachtwagens in vlammen opgegaan. Het slachthuis zelf heeft geen vlam gevat. De dader heeft zelf ook vlam gevat en heeft daardoor de autosleutels verloren. De volgende dag heeft hij zichzelf bij de politie gemeld.