Vrolijk pasen: actievoerders bevrijden kippen

Afgelopen nacht hebben actievoerders die deel uitmaken van de internationale actiegroep ”Vegan Strike Group” een twintig tal kippen bevrijd uit de bio-industrie in Nederland. Door de dieren te bevrijden en te herplaatsen hopen de activisten de dieren een vernieuwde kans op leven te geven.

Pasen
De actie is uitgevoerd in het kader van Pasen. In het uitgegeven bericht word gesteld dat eieren meer leed toebrengen dan men zich mogelijk zal realiseren. Wel word er benadrukt dat dit geen verwijt is, maar enkel een oproep om erover na te denken.

Vegan Strike Group
De Vegan Strike Group heeft internationale bekendheid verworven door het verstoren van stierengevechten, waarbij activisten de arena inspringen, veelal vergezeld van spandoeken of leuzen op het lichaam geschilderd. Naast stierengevechten zijn er ook voorstellingen met dieren verstoord in amusementsparken en dolfinariums.