Dierenactivisten bevrijden 50 kippen

Onbekenden hebben in april, tijdens een nachtelijke actie, een 50-tal kippen bevrijd uit een stal ergens in Nederland. Het betreft hier een bevrijding uit een boerderij, alwaar de kippen worden gehouden voor de productie van eieren. De actievoerders klagen met deze actie het dierenleed in de (pluim)veehouderij aan en roepen mensen op om geen dierlijke producten te consumeren.

Kippen
In Nederland leven er in totaal 97 miljoen kippen. Dit aantal neemt langzaam af, want in 2017 waren er nog 105 miljoen kippen in ons land aanwezig.

Kippen zijn intelligente dieren, die tot 100 andere kippen kunnen herkennen. Ze leiden een sociaal bestaan en nemen regelmatig een zandbad, wanneer ze hier de mogelijkheid voor krijgen. In de meeste stallen is het vertonen van natuurlijk gedrag (al dan niet deels) onmogelijk.

Oproep
De actievoerders hebben de dieren herplaatst in opvanghuizen, waar ze de rest van hun leven verzorgd zullen worden. Hoewel blij met het succes van hun actie, voelen ze zich toch enigszins bedroefd wegens het moeten achterlaten van de andere kippen. De hoop, aldus de dierenbevrijders, is dan ook dat anderen ”het stokje overnemen” en ook dieren gaan redden alvorens ze naar de slacht gaan.

Wil je weten welke andere illegale acties er dit jaar zijn uitgevoerd in Nederland? Klik dan hier!