(IE) Peta roept op tot sluiting slachthuizen

Met bedrukte wagens heeft PETA in Dublin (Ierland) opgeroepen om slachthuizen te sluiten, waarbij de link werd gelegd met het huidige COVID-19 virus. Op de wagens stond dan ook de tekst ”Sluit slachthuizen en vleesbedrijven. Red de arbeiders, hun familie en de dieren.”

Slachthuizen liggen internationaal onder vuur, omdat het besmettingshaarden lijken te zijn voor de verspreiding van het corona virus. In Ierland zijn er inmiddels meer dan 800 gevallen van het beruchte virus bekend, verspreid over 16 bedrijven waar dieren geslacht worden of met vlees word gewerkt. Bij één bedrijf, Rosderra Irish Meats plant in Tipperary, is op dit moment een derde van alle werknemers besmet.

PETA hoopt met deze actie een nieuw front te openen tegen de vleesindustrie, om naast dierenleed en milieuvervuiling ook de verspreiding van ziekten aan te kaarten als reden om geen dierlijke producten meer te consumeren.