(BE) Dierenactivisten tonen nieuwe beelden uit slachthuis

Vanuit de actiegroep Animal Rights België, zijn er vandaag beelden naar buiten gebracht van een slachthuis. Op deze beelden, undercover gemaakt, zijn enkele overtredingen van de dierenwelzijnswetten te zien.

Beelden
De opname is volgens Animal Rights gemaakt in het slachthuis Van Hoornweder uit Torhout. Het betreft een bedrijf waar men jaarlijks maximaal 650.000 varkens slacht. Dat zijn er toch al snel meer dan 1500 per dag. Slachthuizen waar onder grote druk werkzaamheden worden verricht, hebben eerder al laten zien dat er snel fouten worden gemaakt.

In het slachthuis zouden varkens ontwaken nadat ze al verdoofd zijn, zouden dieren nog bij bewustzijn zijn wanneer ze de keel krijgen doorgesneden en levend verdrinken in het zogeheten broeibad. Ook zijn er tal van dieren met verwondingen zichtbaar.

Aanklacht
Animal Rights roept op om het slachthuis te sluiten en een onderzoek in te stellen naar de toestanden die plaats vinden binnen het bedrijf. Hiervoor dient het, samen met de organisatie Gaia, een klacht in.

Onderstaand is het verslag van Animal Rights te zien. Bekijk hier alle beelden (waarschuwing, deze kunnen als schokkend worden ervaren).

SCHOKKEND – Animal Rights openbaart opnieuw gruwelijke beelden uit een Vlaams slachthuis

Opnieuw brengt Animal Rights verschrikkelijke beelden uit een Vlaams slachthuis naar buiten. Deze keer gaat het om varkensslachter Van Hoornweder uit Torhout. De dieren worden wakker na de verdoving, worden bij bewustzijn gekeeld en sommige dieren verdrinken in het broeibad. Dit zijn horrortaferelen die we ook kennen uit Tielt. Animal Rights eist de sluiting en een onderzoek naar de wantoestanden.Animal Rights dient samen met GAIA – Global Action in the Interest of Animals een klacht in tegen het slachthuis vanwege de geconstateerde inbreuken.Lees meer: https://www.animalrights.be/animal-rights-openbaart-opnieuw-gruwelijke-beelden-uit-een-vlaams-slachthuis

Posted by Animal Rights België – Belgique on Monday, June 22, 2020