Arrestant brandstichting is bekende actievoerder Peter Janssen

Het individu dat zichzelf heeft aangegeven na de (deels mislukte) brandstichting bij Duck-To Tomassen in Ermelo, is bekend geworden als Peter Janssen.

For English, please click here.

Peter Janssen
Met een lange geschiedenis in de dierenbevrijdingsbeweging, heeft Peter meermaals het nieuws weten te behalen. Zo is hij bekend van de campagne tegen stierenvechten waarbij hij, voorzien van leuzen op het lichaam, arena’s binnen gaat. Dit doet hij onder de naam van ”Vegan Strike Group”. Ook voert hij campagne tegen de konijnenindustrie, waarvoor hij vorige week nog veroordeeld werd tot een geldboete. Peter was samen met iemand anders een stal binnen gedrongen.

Onderzoek
Volgens zijn advocaat betreft het een eenmansactie, en werkt Peter volledig mee aan het onderzoek. Op het moment is de verdenking tegen hem ”brandstichting met gevaar voor goederen”. Het OM sluit op dit moment echter niet uit dat hij ook zal worden verdacht voor brandstichting met gevaar voor personen.

Brandstichting
Op 28 mei werd er brand gesticht bij het eendenslachthuis in Ermelo. Hierbij werden vijf vrachtwagens volledig verwoest, maar het slachthuis bleef overeind. Zelf kwam de verdachte ook in brand te staan, waarna hij is moeten vluchten. Dat lijkt de reden te zijn geweest voor hem om zichzelf aan te geven. Bij het Vrije Dier is vervolgens een claimbrief ingediend.

Het Vrije Dier schreef eerder al een achtergrond artikel over brandstichting in Nederland als actiemiddel.